Shoppen

Share

Naar welk winkelcentrum je ook gaat, je ziet ze er vrijwel altijd; groepjes van (meestal alleen maar) meiden die gezellig gaan shoppen of stelletjes waarvan de vrouw shopt en de man…de tassen draagt. Het is dan ook niet gek dat men er over het algemeen vanuit gaat dat ieder meisje en iedere vrouw niks liever doet!….ahum, haha!

Wanneer klasgenoten van de basisschool het erover hadden dat ze dit weekend gezellig met hun moeder gingen shoppen, kreeg ik al buikpijn bij de gedachte alleen al. Van het shoppen dan. Shoppen vond ik toen al enorm vermoeiend en moeilijk. Moeilijk, omdat ik niemand teleur wilde stellen qua kledingkeuze, maar ook omdat ik me in veel kleding niet goed voelde. Shoppen met mijn moeder had ook altijd als eindresultaat dat we allebei boos (of met een ander negatief gevoel) weer naar huis gingen. Vaak ook nog zonder het kledingstuk waarvoor de trip bedoeld was.

Dit kwam, denk ik, gedeeltelijk door het feit dat ik heel veel kleren die prima gepast hadden bij zowel mij als mijn leeftijd niet leuk vond, maar ook omdat ik zomaar ineens enorm moe kon worden en dan was er met mij echt geen land meer te bezeilen. Laat staan een winkelcentrum. Op een gegeven moment ging oma standaard mee om de sfeer nog een beetje goed te houden.

Na de diagnose van autisme en na gesprekken te hebben gehad met lotgenoten en/of hun familie, bleek dat ik niet de enige was die last had van die plotselinge uitputting tijdens het shoppen. Mijn moeder kwam dan ook met het idee om voortaan eerst gericht te gaan shoppen voor het benodigde kledingstuk, zodat we daarna konden doen waar we zin in hebben. Sowieso ben ik niet iemand die een dag lang door kan brengen in een winkelcentrum, maar ik verlaat het winkelcentrum nu ook meestal moe, maar tevreden. Ik zal nooit het soort vrouw worden dat er graag in de laatste mode bij loopt en ontelbaar veel schoenen in haar kast heeft staan, maar ik ben wel de vrouw geworden die het nu leuk vind om zo nu en dan eens voor kleding te shoppen. Wat zijn jouw ervaringen met het shoppen? Vind je het leuk, of juist drie keer niks? Laat je je vriend(in) kleding voor je kopen? Laat hieronder gerust een berichtje achter! 🙂

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =